Тази година зрителите най-накрая дочакаха качествена екранизация на романа Дюн“ на

...
Тази година зрителите най-накрая дочакаха качествена екранизация на романа Дюн“ на
Коментари Харесай

"Дюн" на Ходоровски ще оживее в адаптация на Тайка Уайтити

Тази година феновете най-сетне дочакаха качествена екранизация на романа „ Дюн “ на Франк Хърбърт от режисьора Деви Вилньов. Но първият, който мечтаеше да покаже пустинната планета Аракис на огромен екран, беше Алехандро Ходоровски, напомня уеб сайтът Deadline. Неговата по този начин и останала незаснета екранизация на „ Дюн “ се счита за един от най-амбициозните нереализирани планове в киното.  

Пет години подготовка за фотосите отидоха напразно, само че не напълно. Всички художествени разработки на Ходоровски и френския художник Жан Жиро, въпреки и отчасти, видяха бял свят благодарение на комикса The Incal. Сега фирмите Humanoids и Primer Entertainment имат намерение да адаптират графичичната  новела за огромен екран.

Проектът към този момент си има и режисьор  — Тайка Уайтити („ Тор Рагнарок “, „ Джоджо Заека “), който през днешния ден е извънредно издирван. Той мина през света на комиксите на Marvel и DC, а в този момент се заема с комикса на 92-годишния Ходоровски, който персонално го е одобрил след дълъг диалог в Zoom. „ Инкалът “ най-общо казано уголемява концепцията, измислена по време на петгодишната подготовка за „ Дюн “. Главен воин в оригинала е частния детектив Джон Дифул, който дружно с група отрепки, би трябвало да избавя вселената. 

„ Инкалът “ е поредност от графични романи, написана от Алехандро Ходоровски и в началото илюстрирана от Жан Жиро (с псевдоним Мьобиус). Действието се развива в Jodoverse - измислената галактика на Ходоровски. Това е епична галактическа опера, съчетаваща фантастично междугалактическо пътешестване, просвета, технологии, политически интриги, конспирации, месианизъм, мистицизъм, лирика, разврат, любовни истории и ирония.

Първоначално оповестена на части сред 1980 и 1988 година във френското списание Métal Hurlant и последван от „ Преди Инкала “ (1988–1995), „ След Инкала “ (2000) и „ Последният Инкал “ (2008–2014), творбата е разказан като кандидат за купата „ най-хубавия комикс “ в историята на този род. 

Издателство Humanoids към този момент няколко пъти отхвърляше оферти на  холивудски студия за екранизации на „ Инкалът “, само че в този момент компанията е подготвена сама да скочи в света на киното. Сценария на акомодацията ще напише самичък Тайка Уайтити в компанията на своя отдавнашен сътрудник Джемайн Клемент („ Какво вършим в сенките “). Първата версия ще бъде подготвена към края на годината и едвам тогава продуцентите ще стартират да търсят поддръжка от кинокомпания. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР